Belegger in Wegener naar rechter om fusie

De voorgenomen fusie tussen de regionale uitgeverijen Wegener en Media Groep Limburg moet worden uitgesteld. Dat verzoek heeft de Britse investeringsmaatschappij Governance for Owners (GO) gisteren ingediend bij de Ondernemingskamer.

GO bezit 13 procent van de aandelen Wegener. De rest is in handen van het Britse Mecom. Deze investeerder in regionale kranten heeft ook de Media Groep Limburg (MGL) in handen. Mecom wil de twee Nederlandse uitgevers van regionale kranten laten fuseren om Wegener van de beurs te kunnen halen. Een beursnotering is duur en brengt verplichtingen met zich mee op het gebied van financiële verslaglegging.

GO vindt dat een fusie van Wegener en MGL in het nadeel is van de minderheidsaandeelhouder. Mecom behandelt GO oneerlijk, aldus de investeringsmaatschappij in een verklaring. GO wil meer tijd van de Ondernemingskamer om alternatieve toekomstplannen voor Wegener te bestuderen.

Volgens GO is Wegener beter af met een Nederlandse eigenaar. De uitgever van regionale titels als De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad zou moeten worden losgeweekt van Mecom en aan de beurs genoteerd moeten blijven. GO heeft vorige maand al contact gehad met een groep banken voor de financiering van het plan. Volgens een woordvoerder van GO kost het alternatief voor Wegener even veel tijd als de (papieren) fusie tussen Wegener en MGL.