Acht rebellerende raceteams Formule 1 lopen weg uit overleg

LONDEN. De acht rebellerende teams uit de Formule 1, verenigd in de FOTA, zijn gisteren weggelopen uit een overleg met autosportfederatie FIA. In die bijeenkomst werden onder meer de nieuwe regels voor 2010 besproken. ”De acht FOTA-teams waren uitgenodigd om hun voorstellen voor 2010 te bespreken. Helaas was er geen discussie mogelijk omdat de FOTA wegliep uit het overleg”, stelde de FIA in een verklaring. Williams en Force Inda, die uit de FOTA zijn gezet, en de drie nieuwe renstallen Manor GP, US F1 en Campos zaten de bijeenkomst wel uit. De acht teams uit de FOTA dreigden zich de afgelopen maanden af te splitsen van de Formule 1 om een eigen raceklasse te beginnen. Struikelblok was het budgetplafond dat de FIA wilde instellen voor de renstallen. Eind juni werd er alsnog een compromis gesloten en leek de kwestie opgelost.