6 redenen om uit te gaan

theaterfestival Karavaan reist over de Westfriese Omringdijk met locatievoorstellingen en straattheater. De opening vindt plaats in Schellinkhout met de voorstelling Voorland van kunstenaarscollectief 5eKwartier.

1 afterparty

Your Jazz

Rotterdam: Off_Corso. Tijd: 22.00-04.00u. Entree: gratis. www.northsearoundtown.com

Na afloop van het Your Jazz-concert op het Schouwburgplein (19.30u), is er een afterparty in Off_Corso. Met o.a. Wicked Jazz Sounds Band (live).

2 theaterfestival

Karavaan

Noord-Holland. Van 9 t/m 26 juli. www.karavaan.nl

Theaterfestival Karavaan reist over de Westfriese Omringdijk met locatievoorstellingen en straattheater. De opening vindt plaats in Schellinkhout met de voorstelling Voorland van kunstenaarscollectief 5eKwartier.

3 comedy

Amsterdam: Toomler. Tijd: 20.30u. Entree: 10 euro. www.toomler.nl

Comedytrain International Summer Festival is een jaarlijks festival met Engelstalige comedy. Vanavond: Adam Hills & Brendon Burns, beiden uit Australië.

4 poëzie

Woorden in de Branding

’s-Gravendeel: FutureLand. Tot eind 2009. www.futureland.nl

Tien Nederlandse dichters, onder wie Jules Deelder, Carrie en Wilfried de Jong, schreven een gedicht over het nieuw te winnen land Maasvlakte 2. De gedichten zijn vanaf vandaag te beluisteren met de mobiele telefoon via speciale zuilen bij FutureLand. FutureLand is het informatiecentrum van Maasvlakte 2.

5 talentenjacht

Zing jezelf beroemd

Rotterdam: Café Fout. Tijd: 20.00u. Gratis. www.cafefout.nl

Elke tweede donderdag van de maand krijgen jong en oud een minuut lang de kans om in Café Fout hun zangtalent aan de jury en het publiek te tonen. Naast het opnemen van een single mag de winnaar ook optreden in Rotterdam Ahoy. De winnaar word gekozen door de jury op 9 maart 2010. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website.

6 dansavond

Pop-O-Matic

Utrecht: Tivoli. Tijd: 23.00u. Studenten gratis. www.tivoli.nl

Dj St. Paul draait de leukste plaatjes uit een halve eeuw pop-, rock-, soul- en dansmuziek. Van Uffy tot Duffy, van The Monkees tot Arctic Monkeys en van Johnny Cash tot Kate Nash.