5 redenen om tv te kijken

Lipstick jungle. Drie carrièrevrouwen Met: Brooke Shields, Kim Raver, Lindsay Price.

1 Komedie

The man from Elysian Fields

RTL 8, 20.30-22.30u.

Een update van het Faust-verhaal, zo zou je The man from Elysian Fields het beste kunnen omschrijven. Waar bij Goethe Faust zijn ziel nog aan Mefistofeles verkoopt voor kennis en zo de liefde van Gretchen op het spel zet, daar draait het in deze veramerikaniseerde versie natuurlijk om roem en geld. De debuutroman van schrijver Byron Tiller, Hitler’s child, ligt in de ramsj. Clichés over het schrijverschap buitelen over elkaar heen. Jammer dat zo’n interessante cast geen beter scenario ter beschikking had. Nu kan de film ook in de ramsj. (George Hickenlooper, 2003).

2 Serie

Lipstick jungle

RTL 8, 20.30-22.20u.

Dubbele aflevering. Drie carrièrevrouwen die het willen maken in The Big Apple steunen elkaar door dik en dun. Eerst: Laat het zo zijn. Nico krijgt te maken met de nieuwe CEO van Bonfire Magazine, de conservatieve Griffin Bell die alles volgens het boekje wil doen. Daarna: Het F-woord. Victory wil Rodrigo’s dochter ontmoeten. Nico vraagt Kirby om haar naar een belangrijk evenement te vergezellen. Met: Brooke Shields, Kim Raver, Lindsay Price.

3 Wetenschap

Noorderlicht nieuws

Ned. 3, 20.30-21.00u.

Wetenschapsjournaal. Te gast is psycholoog Berna van Baarsen. Zij werkt mee aan het Mars500-project, waarbij onderzocht wordt of mensen een lange ruimtereis aankunnen. Ze kijkt naar wat de eenzaamheid tijdens zo’n reis met mensen doet. En in de pitch voor de Academische jaarprijs aandacht voor gekte als laatste grens.

4 Reis

Amazon

Ned. 3, 21.35-22.30u.

Serie reportages waarin Bruce Parry vaart over een van de grootste rivieren ter wereld: de Amazone. De spannende reis voert van het Andesgebergte in Peru naar de riviermondingen in Brazilië. In hoog tempo wordt de Amazone ontbost ten behoeve van de houtindustrie en sojaplantages. Onderweg verblijft Parry bij inheemse stammen die een teruggetrokken bestaan leiden onder het dak van het tropische regenwoud.

5 Verslag

Rock Werchter 2009

Canvas, 23.20-01.05u.

Registratie van het muziekfestival Rock Werchter, dat plaatsvond van 2 t/m 5 juli. De line-up was indrukwekkend, met namen als The Prodigy, Black Eyed Peas, Placebo, Coldplay, The Killers en Kings of Leon. Presentatie: Frank Vander Linden.