Washington vraagt Costa Rica om hulp bij de crisis in Honduras

Tegucigalpa/Washington. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, heeft gezegd dat de president van Costa Rica, Oscar Arias, gesprekken moet leiden tussen de interim-regering van Honduras en de afgezette president Manual Zelaya. Dat zei ze gisteren na een ontmoeting met Zelaya, die naar Washington was teruggekeerd na een mislukte poging terug te vliegen naar zijn land, afgelopen zondag. Het nieuwe bewind in Honduras, dat Zelaya bij een legercoup het land uitzette, zei ook een delegatie naar de Amerikaanse hoofdstad te sturen. Maar die wordt niet ontvangen door de Amerikaanse regering, zei een woordvoerder van Clintons ministerie. ”Omdat ze een regering vertegenwoordigt die wij niet erkennen.” Net als de rest van de regio houdt Washington vast aan ”een terugkeer naar de constitutionele orde, wat neerkomt op een terugkeer van de democratisch gekozen president”.