VVD'er Linschoten in bestuur van DSB

De DSB Bank van Dirk Scheringa heeft twee nieuwe bestuurders benoemd. VVD’er Robin Linschoten treedt aan als directeur risicobeheer en Ronald Buwalda volgt Frank de Grave op als financieel topman van de bank uit Wognum.

Linschoten (1956) werkte tijdens zijn studie op de afdeling valutahandel van de Nederlandse Middenstandsbank, die later opging in ING. In 1982 ging Linschoten de Tweede Kamer in voor de VVD en hij trad in 1994 aan als staatssecretaris voor Sociale Zaken in het eerste paarse kabinet. In 1996 werd hij gedwongen af te treden, nadat de Kamer hem verantwoordelijk hield voor bestuurlijk falen bij het College van toezicht sociale zekerheid. In hetzelfde jaar werd hij benoemd als kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad.

Volgens bestuursvoorzitter Dirk Scheringa is het absoluut toeval dat er na de VVD’ers Gerrit Zalm en Frank de Grave opnieuw een liberaal in het bestuur van de DSB Bank komt. „Maar het is wel altijd aangenaam werken met ze”, zegt Scheringa. De Grave nam in mei ontslag als financieel directeur na slechts twee maanden in functie. Volgens een persverklaring van de DSB Bank was er onvoldoende match tussen De Grave en topman Scheringa.

„Met de benoeming van een directeur risicobeheer in de raad van bestuur voldoen wij aan de eisen van de Commissie Maas omtrent scheiding van bevoegdheden”, stelt Scheringa. Eerder deze maand raakte DSB Bank nog in opspraak. De Autoriteit Financiële Markten legde DSB Bank een boete op wegens het verstrekken van te hoge hypotheken.

Buwalda, de nieuwe financieel topman, was al werkzaam bij DSB.