Nachtelijke rust in China

Nachtelijke rust in China Urumqi. Na dagen van etnisch geweld in de West-Chinese provincie Xinjang (zie pagina 6 en 7) keerde de rust gisteravond terug in de straten van Urumqi. Deze paramilitairen bereiden zich voor om in de stad te patrouilleren tijdens de avondklok. Die werd gisteren ingesteld door de leider van de Communistische Partij van de stad om het geweld een halt toe te roepen. Tussen 9 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends moeten de inwoners binnenshuis blijven. Gisteren zochten de Han-Chinezen wraak voor de gevechten drie dagen geleden, waarbij zeker 156 mensen om het leven kwamen en meer dan duizend gewonden vielen. De paramilitairen dreven de honderden vechtende Han-Chinezen en Oeigoeren uit elkaar met traangas. Meer dan 1.400 mensen zijn gearresteerd. Foto Ng Han Guan/AP Paramilitary police prepare to patrol during a curfew in an attempt to stop mobs of Han Chinese from attacking Uigher properties in Urumqi, western China's Xinjiang province, Tuesday, July 7, 2009. (AP Photo/Ng Han Guan)
Nachtelijke rust in China Urumqi. Na dagen van etnisch geweld in de West-Chinese provincie Xinjang (zie pagina 6 en 7) keerde de rust gisteravond terug in de straten van Urumqi. Deze paramilitairen bereiden zich voor om in de stad te patrouilleren tijdens de avondklok. Die werd gisteren ingesteld door de leider van de Communistische Partij van de stad om het geweld een halt toe te roepen. Tussen 9 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends moeten de inwoners binnenshuis blijven. Gisteren zochten de Han-Chinezen wraak voor de gevechten drie dagen geleden, waarbij zeker 156 mensen om het leven kwamen en meer dan duizend gewonden vielen. De paramilitairen dreven de honderden vechtende Han-Chinezen en Oeigoeren uit elkaar met traangas. Meer dan 1.400 mensen zijn gearresteerd. Foto Ng Han Guan/AP Paramilitary police prepare to patrol during a curfew in an attempt to stop mobs of Han Chinese from attacking Uigher properties in Urumqi, western China's Xinjiang province, Tuesday, July 7, 2009. (AP Photo/Ng Han Guan) AP

Na dagen van etnisch geweld in de West-Chinese provincie Xinjang (zie pagina 6 en 7) keerde de rust gisteravond terug in de straten van Urumqi.

Deze paramilitairen bereiden zich voor om in de stad te patrouilleren tijdens de avondklok. Die werd gisteren ingesteld door de leider van de Communistische Partij van de stad om het geweld een halt toe te roepen. Tussen 9 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends moeten de inwoners binnenshuis blijven.

Gisteren zochten de Han-Chinezen wraak voor de gevechten drie dagen geleden, waarbij zeker 156 mensen om het leven kwamen en meer dan duizend gewonden vielen. De paramilitairen dreven de honderden vechtende Han-Chinezen en Oeigoeren uit elkaar met traangas. Meer dan 1.400 mensen zijn gearresteerd.