De ondernemer

Meindert van Duijvenbode (37)

Studie: economie, Universiteit van Tilburg (1990-1998) Werk: directeur-eigenaar DataconWoon-werk: twee minuten per autoHuis: rijtjeshuisAantal e-mails per dag: 70Brutomaandsalaris: 8.000 euro

U bent directeur van Datacon. Wat is dat voor bedrijf?

„Wij ontwikkelen portals, waarbij klanten zich aanmelden op een website om bijvoorbeeld een factuur te bekijken. Het versturen van papieren facturen is dan niet meer nodig. Het wordt veel gebruikt door telecombedrijven.”

Hoe bent u met het bedrijf gestart?

„Ik ben er een beetje ingerold. Tijdens mijn studie kreeg ik een vraag van een groothandel in koelsystemen. Dat bedrijf was in korte tijd flink gegroeid, maar de directeur deed zijn administratie nog in Excel. Hij vroeg of ik software wilde ontwikkelen voor zijn bedrijfsadministratie. Na afronding van die klus stonden er verschillende nieuwe klanten bij me op de stoep. In die tijd ontmoette ik mijn huidige collega-directeur. Omdat de klanten bleven komen, hebben we in 1996 besloten niet langer losse klussen te doen. We hebben nu ruim vijftig man in dienst.”

Wat merkt u van de crisis?

„Onze omzet is het eerste kwartaal met 30 procent gegroeid. Ook de vooruitzichten zijn goed. Dat komt deels omdat we de helft van onze omzet halen bij telecombedrijven. Die doen het relatief goed. Mensen blijven immers bellen, ook tijdens een economische crisis. Daarnaast worden onze prestaties verklaard door het feit dat onze portals leiden tot kostenbesparing bij onze klanten, zoals besparingen op portokosten. Juist tijdens een crisis is het voor bedrijven interessant om zuinig aan te doen.”

    • Tobias Reijngoud