Bush bewaarde Saddams privépistool

Rotterdam. Al vonden de VS na hun inval in Irak geen massavernietigingswapens, de vorige Amerikaanse president, George W. Bush, hield er wel een ander wapen aan over: het privépistool van de Iraakse leider Saddam. De 9 mm Glock 18C is één van de ruim 40.000 voorwerpen die Bush in acht jaar aan de macht verzamelde en die opgeslagen worden in zijn presidentiële bibliotheek. Bush kreeg het overhandigd van de militaire eenheid die Saddam eind 2003 oppakte in het gat in de grond waar hij zich schuilhield. De president bewaarde het in een glazen kistje in het Witte Huis, zo berichtte The New York Times. Bush toonde het regelmatig trots aan bezoekers, vooral als het militairen betrof. Hij vertelde hun dat het pistool ongeladen was, toen het van Saddam werd afgepakt.