Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Geopolitiek

Bos: Stabiliteitspact ernstig in gevaar

Brussel. Minister Bos (Financiën, PvdA) ziet grote gevaren voor het Stabiliteitspact, de EU-afspraak over overheidstekorten om de koers van de euro te waarborgen. Dat zei Bos gisteren na EU-beraad in Brussel. Bos noemt het een zorgelijke ontwikkeling dat Frankrijk en Duitsland een totaal verschillende aanpak van hun begrotingstekorten hebben gekozen. ”Duitsland heeft net een zeer rigide regel vastgelegd, die het land verplicht om het tekort zeer snel te beperken, desnoods zelfs met uitgavenstops. Daarentegen zegt Frankrijk dat zoiets niet werkt en dat sommige schulden juist erg goed zijn.”