Bolt zeer snel op 200 meter

De Jamaicaanse atleet Usain Bolt heeft gisteravond bij de Super Grand Prix in Lausanne indruk gemaakt op de 200 meter.

De olympisch kampioen en wereldrecordhouder (19,30) finishte onder slechte weersomstandigheden (regen en kou) en met tegenwind na 19,59 seconden, de op drie na beste tijd ooit. Dat was eenhonderdste seconde langzamer dan de tijd die de Amerikaan Tyson Gay op 30 mei in New York liep bij goede weeromstandigheden en een lichte rugwind.

Na afloop vertelde de 22-jarige Bolt weliswaar in vorm te zijn, maar nog niet in topvorm te verkeren. Hij wil volgende maand pieken bij de wereldkampioenschappen in Berlijn. Dat belooft wat voor de tijden die hij dan kan lopen. Mogelijk dat zijn wereldrecord – gelopen tijdens de Olympische Spelen in Peking – gebroken kan worden.

Bolt zei in Lausanne zich nog niet met recordpogingen bezig te houden, maar vooral aan technische verbeteringen te werken. In een eerder stadium had de Jamaicaanse sprinter zich laten ontvallen dat hij een tijd van 9,50 op de 100 meter haalbaar acht.

In Lausanne meed Bolt die afstand. Winnaar werd zijn landgenoot Asafa Powell in een tijd van 10,07. De Cubaan Dayron Robles maakte zijn status als wereldrecordhouder waar op de 110 meter horden. Hij won in 13,18 seconden. (ANP)