5 redenen om uit te gaan

Hiphopgroep komt naar NL super hiphopgroep La Coka Nostra, bestaande uit alle originele leden van House Of Pain, aangevuld met leden van o.a. Non Phixion.
Hiphopgroep komt naar NL super hiphopgroep La Coka Nostra, bestaande uit alle originele leden van House Of Pain, aangevuld met leden van o.a. Non Phixion.

1 theater

De verliezers: Ik vind je heel leuk, maar niet in het openbaar

Amsterdam CS. Tijden: 14.30u, 19.00u, 20.30u. www.overhetij.nl

Tijdens Over het IJ Festival staat er op station Amsterdam Centraal een trein met een speciale stiltecoupé die rijdt tussen Amsterdam en Zandvoort. Tussen de treinpassagiers zie je een vrouw die probeert tevoorschijn te komen en een vrouw die haar bagage probeert kwijt te raken. Je ziet ze instappen en verliezen.

2 hiphop

La Coka Nostra

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 21.00u. Prijs: 27,00 + lidm. www.melkweg.nl

Eerste Nederlandse optreden van super hiphopgroep La Coka Nostra, bestaande uit alle originele leden van House Of Pain, aangevuld met leden van o.a. Non Phixion. Ze delen het podium met de activistische MC Immortal Technique, uit New York.

3 tentoonstelling

Dutch Design Database

Breda: Graphic Design Museum. T/m 31 jan, di-zo 10.00-17.00u. www.dutchdesigndatabase.com

De Dutch Design Database is een online verzamelplaats voor beeldmateriaal van drukwerk, animaties, websites, filmpjes en ander visueel communicatief materiaal vanaf 1945 tot nu en later. In de tentoonstelling ervaar je de fysieke kracht van data en loop je als het ware door de database.

4 presentaties

Pecha Kucha Night

Amsterdam: Mediamatic. Tijd: 21.00u. www.pecha-kucha.org

Twaalf verschillende creatieven presenteren hun ideeën en werk aan het publiek in het inmiddels bekende format: 20 dia’s van 20 seconden. Pauzes worden gevuld met drankjes, muziek van een dj en videokunst.

5 metal

Neurosis

Haarlem: Patronaat. Tijd: 20.30u. Entree: 20 euro. www.patronaat.nl

Neurosis is een experimentele metalband uit Oakland Californië die de grenzen van het genre vakkundig aftast. In het voorprogramma staat de Belgische post-metalband Amen Ra.