5 redenen om tv te kijken

The Proposition is geschreven en van muziek voorzien door popmuzikant Nick Cave. John Hillcoat, 2005

1 Thema-avond

VPRO Thema: jongeren en geld

Ned.3, 20.30-21.55u.

Hoeveel waarde hechten jongeren aan geld en hoe gelukkig worden ze er van? De VPRO laat vanavond via de portemonnee van jongeren zien hoe ze leven en denken. Nog nooit waren aanstormende generaties zo materialistisch en nog nooit speelde de commercie daar zo gretig op in. Maar er zijn ook juist jongeren die zich hiertegen proberen af te zetten.

2 film

Sweet november

NET 5, 20.30-23.00u.

In romantische dramadraak is Keanu Reeves een snelle reclamejongen die nodig eens een lesje in menselijkheid moet hebben. Dat krijgt hij van Charlize Theron. Zij belooft van hem een vrijer en blijer mens te maken, mits hij zich een maand aan haar durft over te leveren. Zij is een vrouw die niet lang meer te leven heeft en wil iedere maand een nieuwe liefde. Remake van de film uit 1968. (Pat O’Connor, 2001).

3 western

The Proposition

RTL 7, 22.20-0.25u.

The Proposition is geschreven en van muziek voorzien door popmuzikant Nick Cave. Net als in een Amerikaanse western gaat de film expliciet over de beginjaren van een natie die met harde hand de beschaving in wordt gestuurd. ‘Law and order’ boven alles. De beschavingsidealen van een Britse kapitein botsen met die van een Ierse familie, alles gadegeslagen door de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, die door beide partijen worden gezien als onbeschaafde wilden. (John Hillcoat, 2005)

4 serie

Mad men

Ned.2, 22.40-23.35u.

Instappen kan nog, in deze vierde aflevering van de serie over snelle reclamejongens op Madison Avenue.

5 docu

Coma

Canvas, 23.20-1.00u.

HBO-documentaire waarin vier mensen een jaar lang worden gevolgd nadat ze uit een coma zijn ontwaakt. Documentairemaaktster Liz Garbus toont het revalidatieproces van de patiënten, de vele bezoeken aan het centrum voor hoofdletsel in New Jersey en de reacties van vrienden en familie.