Warenhuisketen V&D vraagt om uitstel van salarisverhogingen

Rotterdam. De directie van warenhuisconcern V&D heeft het personeel gisteren gevraagd de voor deze maand geplande loonsverhoging van 3,3 procent vrijwillig uit te stellen tot februari 2010. Daarmee hoopt het concern de omvang van een ”door de recessie noodzakelijke” reorganisatie ”drastisch omlaag” te brengen, aldus personeelsdirecteur Brent van Rossem. ”Hoe groter de bijdrage van de medewerkers, hoe kleiner de reorganisatie.” Eerder noemde het concern een aantal van 500 banen die mogelijk moeten verdwijnen als de in de cao vastgelegde loonsverhoging wordt doorgevoerd. In onderhandelingen met de bonden vorige week heeft de directie volgens Van Rossem voorgesteld dat de reorganisatie beperkt kon blijven tot zestig banen als men volledig zou willen afzien van de loonsverhogingen. De bonden gingen hiermee echter niet akoord, omdat V&D volgens hen weigerde banengaranties te stellen.