Vaio W: Sony kan goedkope netbook niet meer ontlopen

Het heeft even geduurd, maar nu is de trend naar goedkopere computers en goedkope hardware ook doorgedrongen tot Sony, producent van premium laptops. Het Japanse elektronicaconcern kondigde vandaag de Vaio W aan, een netbook die omgerekend 360 euro kost.

De Vaio W is een netbook zoals die al twee jaar gemaakt worden door de meeste pc-fabrikanten. Sony voelde tot nu toe weinig voor zo’n hypergoedkope laptop. Dan liever iets afwijkends, zoals de Vaio P,  een ultraportable computer met een 8 inch scherm en Windows Vista. Deze P-serie, geïntroduceerd in januari, was echter duurder dan een standaard netbookje van pak ‘m beet Acer, Asus of Dell.

De  nieuwe Vaio W serie heeft alles wat je van een netbook mag verwachten: Windows XP, een zuinige Atom processor, 1 GB HD RAM, 160 GB harde schijf  en een vriendelijke aanschafprijs. Aardige extra is de hogere resolutie van het 10,1 inch scherm: 1366×768 pixels, waar veel netbooks blijven steken op 1024 x 600. Dat scheelt bij het openen van internetpagina’s, die niet altijd ontworpen zijn voor 1024 x 600 pixels.

Het batterijleven is niet indrukwekkend: 3,5 uur kun je op een Vaio W werken. Wel is de laptop in wit, zwart en roze te verkrijgen. Niet extravagant genoeg? Echte Sony-liefhebbers onderscheiden zich natuurlijk met de Vaio Signature serie: laptops met een jasje van bruin of pink krokodillenleer.

Meer specificaties Vaio W staan hier.

    • Marc Hijink