Uitvaart Michael Jackson vandaag

Popster Michael Jackson wordt vandaag begraven, waarschijnlijk op een kerkhof in Hollywood Hills, waar ook Buster Keaton en Stan Laurel liggen. De begrafenis is twee uur voor de herdenkingsbijeenkomst in het Staples Centre in Los Angeles, waarvoor ruim elfduizend mensen een gratis kaartje kregen. Ruim anderhalf miljoen mensen hadden zich er via internet voor aangemeld. De politie heeft opgeroepen niet zonder kaartje naar de stad te komen, maar zegt desondanks honderdduizenden fans te verwachten. Een rechter bepaalde gisteren dat moeder Katherine Jackson de zeggenschap over de nalatenschap van haar zoon kwijtraakt. Het beheer komt in handen van twee voormalige zakenpartners, overeenkomstig het testament uit 2002. De 79-jarige moeder had eind juni tijdelijk de zeggenschap gekregen omdat er toen nog geen testament bekend was. Tot de nalatenschap behoren de ranch Neverland en de rechten op liedjes van The Beatles. Aangepaste tv-programmering: pag. 21