Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

SP en VVD: enquête Sporting Limburg

De fracties van SP en VVD in Provinciale Staten van Limburg eisen dat er alsnog een enquêteonderzoek komt naar de in april mislukte fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. De oppositie pleitte in april ook al voor een enquête om duidelijkheid te krijgen over de rol die het provinciebestuur heeft gespeeld in het afketsen van Sporting Limburg, zoals de profclub moest gaan heten. Het gaat vooral om de vraag of de provincie miljoenen heeft toegezegd voor de nieuw te vormen club. Volgens de SP zijn daar sterke aanwijzingen voor, de coalitie ontkent.