Overige films

Bobby (Emilio Estevez, 2006, VS). Mozaïekfilm knoopt 22 personages aan elkaar, en wel op 6 juni 1968, de dag van de moord op senator en presidentskandidaat Robert F. Kennedy. Af en toe zien we nieuwsbeelden ergens op een tv-scherm: de oorlog in Vietnam is in volle gang, de burgerrechtenbeweging is de dood van Martin Luther King nog niet te boven en het algemene gevoel van malaise is groot. RTL8, 20.30-22.45u.

Ali G Indahouse (Mark Mylod, 2002, Eng/Dui/Fra). Sacha Baron Cohen zet in deze film alle witte jongeren te kijk die in de getto’s van Los Angeles een soort hippe hemel zien. En hij parodieert de serieuze bravoure van rapvideo’s vol goud, pooiers en lekkere wijven. RTL7, 20.30-22.10u.

Girl with a Pearl Earring (Peter Webber, 2003, VS/Eng). Het meisje met de parel, het schilderij van Johannes Vermeer uit 1665, is sinds 2003 ook een speelfilm, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tracy Chevalier. Het meisje, dat drie eeuwen lang een raadsel was, blijkt nu Griet te heten en een dienstmeid te zijn in huize Vermeer, waar niet alleen dit schilderij maar ook een paar andere schilderijen van Vermeer tot leven komen. Met veel zorg is het zeventiende-eeuwse Delft gestalte gegeven. Met Scarlett Johansson en Colin Firth. BBC2, 22.00-23.30u.