Noorden natst

De rest van deze week staat in het teken van zomerbuien. De temperatuur zal grote moeite hebben om nog in de buurt van de 20 graden te komen. Gisteravond was het voor de zoveelste keer in korte tijd raak. Hoosbuien met lokaal wateroverlast. Vanochtend concentreerden de buien zich op West-Nederland. Vooral in Haarlem, Zandvoort en IJmuiden regende het pijpestelen. Vanavond en vannacht vallen er ook her en der nog een paar buien. De temperatuur daalt naar 13 tot 15 graden.

Morgen trekken nieuwe buien van west naar oost over het land, soms met onweer. Tussen de buien door kan met wat zon maximaal 19, in het zuidoosten mogelijk nog 20 graden worden. De westenwind is matig maar aan de kust vrij krachtig.

Donderdag vallen er ook nog enkele buien, maar het zijn er minder. Wat betreft temperatuur verandert er weinig, het wordt maximaal een graad of 18, 19.

Vrijdag draait een actief regengebied rond een depressiekern nabij Denemarken het noorden van het land binnen. Daar, met name op de Wadden, in Friesland en in Groningen, wordt vanaf de middag een periode met aanhoudende en intensieve regen verwacht.

In een tijdsbestek van 24 uur kan er mogelijk 50 mm neerslag vallen. Wateroverlast behoort opnieuw tot de mogelijkheden.

In de loop van zaterdag wordt het tijdelijk droog.