Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Nieuwe inheemse protesten in Peru

Verscheidene inheemse groepen in Peru gaan vanaf vandaag drie dagen staken tegen de regering, zowel in het Amazonegebied als in de Andes. Het protest vindt plaats een maand na een veldslag tussen betogende indianen en ordetroepen in de noordelijke plaats Bagua, waarbij 33 doden vielen. De indianen zijn tegen het vrijhandelsverdrag met de VS en tegen de ”criminalisering” van hun leiders. Ook eisen ze nieuwe verkiezingen, een grondwetgevende assemblee en een onderzoek naar `Bagua`. Het leger is paraat.