Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Drugs

Nederlander vast op Ibiza na vangst LSD

Madrid. De 44-jarige Nederlander Tjalling van K.V., die al acht jaar op Ibiza woont, is opgepakt voor drugshandel. De Spaanse politie ontdekte afgelopen week in de haven van Ibiza een vrachtwagenlading met 138 kilo aan chocolade. In elk van de 5.000 chocoladerepen zat de drug LSD. Beide chauffeurs meldden dat ze last hadden gehad van hallucinaties, nadat ze van de lading hadden gesnoept. De politie ging over tot arrestatie toen de Nederlander opdracht gaf de lading zijn huis in te brengen. Daar had Van K. nog eens 12 kilo methamfetamine, 32.000 xtc-pillen en 12.000 euro in contanten liggen.