Minister op bezoek in Vogelaarwijk

Minister op bezoek in Vogelaarwijk Amsterdam, 7 juli. Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (rechts) bracht gisteren een bezoek aan De Baarsjes en Bos en Lommer in Amsterdam. Met wethouder A. Cherribi (ook PvdA) voer hij door de wijken op een waterfiets. Hij bezocht de Jan Evertsenstraat waar twintig winkels leeg staan. Ook wandelde hij door de Kolenkitbuurt, één van de slechtste buurten van Nederland. De buurt is vernoemd naar de Opstandingskerk die ‘de Kolenkit’ wordt genoemd. Volgens het ministerie vroeg de dochter van de predikant van de kerk gisteren waar de opbouwwerkers gebleven zijn. Het opbouwwerk had zijn langste tijd gehad, zei de minister. Opbouwwerkers deden in de jaren zeventig aan „chagrijnig actievoeren”. Maar, zei hij, nu is opbouwwerk op een andere manier teruggekomen. „We gaan niet meer voor de barricaden, maar voor resultaat.” Foto Dijkstra Amsterdam - Minister Eberherd van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de wijken De Baarsjes en Bos en Lommer van Amsterdam. Samen met Ab Cherribi, portefeuillehouder Wijkaanpak, nam de minister per waterfiets een kijkje in de wijk. Dijkstra bv