Ik heb gezoend en ik kan het nog!

Het viel me niet mee, gisteren. Maandag wasdag. Op Ned. 1 keutelde het lang voort met klein leed.

Spoorloos is wel goed, maar bij het zoveelste geadopteerde jongetje uit Columbia dat zijn kansarme moeder in de armen valt, zit ik niet meer op het puntje van mijn stoel. Zelfs de follow-up waarin de adoptievader/gepensioneerde zakenman een schooltje in Bogotá was gaan financieren, was van een gaapverwekkende nobelheid.

Daarna ontgoochelde vakantiegangers bij MAX. Mensen die drie dagen Londen hadden geboekt om hun 35-jarig huwelijk te vieren, en dat blijkt dan maar één dag te worden, omdat je op de eerste dag ’s avonds aankomt en op de derde dag weer om zes uur moet opstaan. Het is heel rot, maar ik zou ze willen toeschreeuwen: regel het dan zelf! Zo moeilijk is dat toch niet?

Ned. 3 bood ook geen soelaas, want daar was de godganse avond Michael Jackson te zien. Vandaag wordt hij eindelijk begraven. God hebbe zijn getroubleerde ziel. Dan draaien wij zijn platen wel.

Vanwaar moest de redding komen? Van Ned. 2 en van RTL 5.

Colleen’s real women wil gewone vrouwen de kans geven om een fotoshoot in de wacht te slepen (in Parijs!) van een juwelenmerk. Eerst worden er tien geselecteerd en dan drie, enzovoort. Wat het leuk maakt is dat ze Engels zijn en niet Amerikaans. De ene is 34 en meet 1,60 meter, de tweede, een moeder, had ooit maat 46 en de derde is eigenlijk krom. Ze hebben humor, zelfspot en als ze voor het eerst ‘romantisch’ moeten poseren met een mannelijk model, hebben ze associaties met de klassieke film Brief encounter. Kom er eens om bij een Amerikaanse ‘supermodelcontest’!

Op Ned. 2 in NOVA de thuiskomst van de bemanning van een in Somalië gekaapt schip. De onderhandelaar vertelde dat de Somaliërs overal hun behoefte deden behalve op de wc en dat er her en der resten van 50 geslachte geiten waren aangetroffen op het schip. En de kapers kauwden kwat. Dat leek me nog het minste.

Maar mijn hart werd gestolen door cabaretière Jetty Mathurin en actrice Gwen Eckhaus, beiden bekende vrouwen. Zij gingen in Café de Liefde voor de camera op zoek naar een man. Iets wat ik nooit gedurfd zou hebben.

En hoe! Eerlijk. Cynisch. „Hoe gek is het om jezelf als een koe aan te prijzen”, zei Eckhaus die zelfs niet te beroerd was om naar een Libanese koffiedikkijker te gaan. En Jetty Mathurin die door haar dochter op een datingsite was gezet, riep: „Ik heb gezoend en ik kan het nog!”

Wat prima aansloot bij de New Yorkse relatie-expert, bij wie iemand op bezoek ging. Die zei: „Ik help mensen minder kikkers te kussen.”

    • Mieke van der Weij