Film van de dag

Bill Nighy speelt de rol van Philip in Shaun of the Dead. Quality: Original. Film Title: Shaun Of The Dead. Photo Credit: Oliver Upton. Copyright: © 2004 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED. Universal Studios

Shaun of the Dead. Het uitgangspunt van deze Britse horrorparodie is de zombietrilogie van George A. Romero, waaronder Dawn of the Dead. Waar die film zich grotendeels afspeelde in een winkelcentrum, daar zetelt Shaun of the Dead comfortabel in de pub, met nootjes en een pint onder handbereik. Shaun (Simon Pegg) en zijn vrienden zijn zo met zichzelf bezig dat ze niet doorhebben dat Londen overspoeld wordt door zombies. Het levert een mooie scène op als Shaun nog slaapdronken over straat loopt en niets merkt van de chaos. Ook met Kate Ashfield en Nick Frost(Edgar Wright, 2004, GB/F), RTL7, 22.10-0.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg