Drie griepdoden Groot-Brittannië

Drie Britten, onder wie twee kinderen, zijn overleden aan de Mexicaanse griep. Dat maakte de Britse Nationale Gezondheidsdienst gisteren bekend. Het aantal griepdoden in Groot-Brittannië komt daarmee op zeven. De drie slachtoffers hadden al gezondheidsproblemen. Groot-Brittannië is het zwaarst getroffen Europese land; circa 7.500 Britten hebben inmiddels het virus opgelopen. De Britse minister voor Gezondheid verwacht in Groot-Brittannië 100.000 nieuwe besmettingen per dag tegen eind augustus. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei gisteren dat de VN wellicht meer dan 1 miljard dollar nodig zullen hebben om arme landen te helpen het virus te bestrijden. Van dat geld moeten de armste landen vaccins en virusremmers inslaan. Wereldwijd zijn nu minstens 77.000 mensen besmet geraakt. Het aantal kan veel hoger liggen, omdat veel besmettingen niet herkend worden.

Volg het aantal besmettingen wereldwijd via who.int