Bild: Pechstein ging met doping veertien keer over de schreef

HAMBURG. Schaatsster Claudia Pechstein heeft in veertien gevallen de grenswaarde van jonge rode bloedcellen in haar bloed overschreden. Dit meldt de Duitse krant Bild. Deze grens ligt op 2,4 procent. De hoogste meting bij de schaatsster zou in november 2007 3,75 procent zijn geweest. Pechstein werd vorige week door de schaatsbond ISU voor twee jaar geschorst wegens bloeddoping, omdat er afwijkende bloedwaarden bij haar waren geconstateerd bij een controle in februari. De Duitse zegt zelf onschuldig te zijn, omdat ze de afgelopen jaren zeker 160 keer is gecontroleerd en nooit positief heeft getest. Eerder dit jaar trok ze zich halverwege het EK allround terug nadat bij een controle sterk afwijkende bloedwaarden waren gevonden. Ze vecht haar schorsing aan bij het sporttribunaal CAS.