Weer vertrek directeur bij DSB Bank

Bij DSB bank is opnieuw een directeur al binnen een jaar na zijn aantreden opgestapt. Dit weekend werd bekend dat René Frijters, die verantwoordelijk was voor sparen en beleggen bij DSB Bank, de bank heeft verlaten.

Vorige maand stapte voormalig VVD-minister Frank de Grave al na twee maanden op als financieel directeur bij de bank van Dirk Scheringa, omdat er ‘onvoldoende match’ was met oprichter en eigenaar Dirk Scheringa. Frijters vertrekt omdat hij er moeite mee zou hebben om geen eigen baas te zijn. Frijters is een van de oprichters van internetbeleggingsbank Alex, die hij verliet toen die door Rabobank werd verkocht aan Binck Bank. Bij DSB had Frijters willen werken aan verbetering van de reputatie van DSB, zei hij nog in januari in een interview met het zakenblad FEM. Wat Frijters na zijn vertrek bij DSB gaat doen, is nog niet bekend.

DSB kreeg vorige week van toezichthouder AFM twee boetes van in totaal 120.000 euro, omdat er fouten waren gemaakt bij de verstrekking van hypotheken en bij de advisering van klanten. DSB Bank is onder meer bekend van merken zoals Frisia, Lenen.nl, Becam en Postkrediet.

DSB heeft, bleek uit documenten die de AFM bij zijn besluit publiceerde, nog geprobeerd openbaarmaking van de boetes te voorkomen. Eventuele reputatieschade zou het voortbestaan van de bank in gevaar kunnen brengen.

Eerdere artikelen over DSB Bank via nrc.nl/economie