Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Netwerk. Drie maanden geleden werd l’Aquila getroffen door een aardbeving. Woensdag is het Italiaanse stadje het decor voor de G8-top. Dit had gastheer premier Berlusconi besloten als steun voor het gebied. Wie profiteert het meest van de G8: de slachtoffers van de aardbeving of het imago van Berlusconi? Ned.2, 20.25-20.55u.

Panorama: Whatever happened tot the people power? Protesterende Britse burgers worden op straat gefilmd en aangehouden en de kentekens van hun auto’s worden nagetrokken. Gegevens over demonstranten blijven minimaal zeven jaar in dossiers bewaard. In een reportage wordt onderzocht of de politietactieken tegen demonstraties leiden tot een beperking van de vrijheid om te protesteren, behalve dan voor de meest geharde activisten. BBC1, 21.30-22.00u.

Nova/Den Haag Vandaag. Reportage over de vechtpartij afgelopen weekend op het Amsterdamse Leidseplein bij de taxistandplaats. Ook een gesprek met de Nederlandse kapitein Hendrik Toxopeus van het gekaapte schip Pompeï, dat voortaan 10 Belgische militairen aan boord krijgt. Ned.2, 22.15-22.55u.

informatief

Spoorloos extra. Zesdelige reeks speciale uitzendingen over de gebeurtenissen nadat mensen via het programma Spoorloos met elkaar zijn verenigd. Aflevering 1: Adoptievader Casper koopt een school in Colombia. Presentatie Derk Bolt. Ned. 1, 20.30-21.20u.

Groeten van Max. Consumentenprogramma over vakanties. Het boeken van een een huisje via internet lijkt makkelijk, maar wat moet de huurder doen als er niemand aanwezig is om een sleutel te overhandigen. Verder een weekendje Londen waarbij een paar dagen van tevoren uit de vluchtgegevens bleek dat het uiteindelijke verblijf in de stad zich beperkte tot 1 dag. Ook tips en advies van onze deskundigen voor een onbezorgde vakantie met de caravan. Presentatie: Sybrand Niessen. Ned.1, 21.20-22.10u.

Belga sport: Jan Mulder, de Brusselse jaren. Documentaireserie. In de jaren zestig verhuist Jan Mulder, de midvoor van de Winschoter Voetbal Vereniging, naar voetbalclub Anderlecht. Hij maakt ook naam buiten het voetbalveld en wordt de favoriete speler van Jacky Dupont, de koning van de Brusselse nacht. Aan de hand van Dupont ontdekt Mulder de pleisterplekken van de decadente beau monde en hij vergaapt zich aan de nieuwe wereld die voor hem opengaat - die van Ilie Nastase, Claude François, Rudolf Nurejev en Jacky Ickx. Veertig jaar na zijn grote avontuur is duidelijk dat je Mulder wel uit Brussel kunt halen, maar Brussel niet uit Mulder. Canvas, 22.10-23.05u.

Café De Liefde. Serie over de stand van het Nederlandse liefdesleven. Afl.5: Single: hoe vind je de juiste partner. Ned.2, 22.40-23.25u.

Fantastic voyages: Space is the place. Documentaire over muziekvideo’s uit de laatste dertig jaar die een buitenaards thema hebben. Met medewerking van popkenner Diedrich Diedrichsen. ZDF, 0.10-1.10u.

Michael Jackson.

Jackson 1992 Boekarest Dangerous. Registratie van concert. Ned.3, 20.05-22.30u.

The one and only Michael Jackson. Biografische documentaire uit 2003. Ned.3, 22.55-0.00u.

amusement

Ik kom bij je eten. Eerste aflevering van een amusementsprogramma waarin medewerkers van RTL4 op bezoek gaan bij bekende en minder bekende Nederlanders. RTL 4, 20.00-20.30u.

The supersizers eat... the French Revolution. Culinair-historische serie. Deze keer gaan comédienne Sue Perkins en de culinaire recensent terug naar de revolutionaire periode rond 1780 in Frankrijk. Hoe de revolutie leidde tot het eerste restaurant en de eerste eetkritieken. Met overdadige banketten en ook een nieuwe groente: de aardappel. BBC2, 22.00-23.00u.

Tour de France

Tourjournaal. Nieuws uit de Tour de France met onder meer een verslag van de vandaag verreden rit. Ned.3, 19.35-20.08u.

Tour 2009. Praatshow over de Ronde van Frankrijk, gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. Eén, 21.45-22.35u.

Studio Sportzomer De Avondetappe. Op sfeervolle locaties in Frankrijk ontvangt de nestor van de sportpresentatoren, Mart Smeets, bekende gasten. Ned.1, 22.55-23.50u.