Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Vlagerig

De reeks mooie, zwoele, soms benauwde zomerdagen is afgelopen. Het lagedrukgebied dat nu nog met zijn kern boven de Britse eilanden ligt, gaat het weerbeeld bepalen: koel en wisselvallig.

De komende dagen reist dit gebied met slecht weer gestaag via de centrale Noordzee naar Scandinavië. Over dit lagedrukgebied omspant zich een bel met koelere lucht, vlagerige wind en soms flink wat regen.

Na een dag met een aantal, soms pittige, buien, wordt het in eerste instantie droog vanavond, maar een nieuwe storing is in aantocht met rond middernacht, bij een aantrekkende wind, de eerste buien langs de westkust. Het koelt hierbij af naar 12 tot 15 graden.

Morgenochtend blijft de storing nog even over de westelijke provincies slepen met veel regen en lokaal onweer, om in de middag afgezwakt het land over te trekken. Het oosten van het land blijft ’s ochtends grotendeels droog met af en toe zon en ’s middags wisselend bewolkt weer met een aantal buien.

De zuidwestenwind is morgen vlagerig, vrij krachtig tot krachtig langs de kust. Landinwaarts waait het wat minder hard. Met 17 tot 19 graden is het fris.

Ook woensdag komt de zon weinig aan bod en is het regenachtig. Vanaf donderdag zijn er minder buien en is er meer zon, met maxima rond 19 graden. De wind neemt geleidelijk af.