Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Strijd Mogadishu eist 23 levens

Ten minste 23 Somaliërs, meest burgers, zijn zaterdag om het leven gekomen bij nieuwe gevechten tussen islamitische opstandelingen en regeringssoldaten in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Dat heeft een plaatselijke paramedicus verklaard. In totaal zijn sinds vorige week woensdag meer dan zeventig personen omgekomen. Circa 4.300 vredessoldaten uit Oeganda en Burundi rond het presidentieel paleis, de haven en het vliegveld vormen het laatste obstakel voor de opstandelingen om Mogadishu volledig te veroveren.