Overige films

Tremors (Ron Underwood, 1990, VS). Ongebruikelijke kruising van western, monster-griezelfilm en komedie. Reusachtige aardwormen bedreigen woestijnbewoners, onder wie Kevin Bacon en Fred Ward. Voor die tijd spectaculaire trucages. RTL 7, 20.30-22.20u.

Swordfish (Dominic Sena, 2001, VS). John Travolta is een welbespraakte meesterschurk in een gewelddadige hightech-thriller. Film waarin een aan een helikopter bungelende autobus vol gijzelaars een New Yorks flatgebouw ramt, beleefde zijn Nederlandse bioscooppremière daags na 11 september 2001. Ook met Halle Berry. SBS 6, 20.30-22.35u.

The Remains of the Day (James Ivory, 1993, VS). Anthony Hopkins en Emma Thompson zijn voortreffelijk in met flair en zwier gemaakte romanverfilming over een volmaakte butler in de Britse jaren dertig. Ook met James Fox, Christopher Reeve, Hugh Grant. Arte, 21.00-23.10u.

All or Nothing (Mike Leigh, 2002, Engeland/Frankrijk). De regisseur van Secrets and Lies, Naked en Vera Drake maakte wrang portret van het vreugdeloze leven van een arbeidersgezin, hun vrienden, collega’s en buren. Het is alsof ze allemaal voortdurend naar de grond kijken. Moeder Penny walgt zelfs als ze een avondje uit is. BBC1, 0.20-2.25u.