Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Defensie

Konvooi Afghanistan onder vuur: acht militairen gewond

DEN HAAG. Acht Nederlandse militairen zijn de afgelopen dagen gewond geraakt toen hun konvooi op de route tussen Tarin Kowt en Kandahar in Afghanistan onder vuur kwam te liggen en te maken kreeg met geïmproviseerde explosieven. Luchtsteun, extra ingevlogen militairen en een Amerikaanse explosieven opruimingseenheid hielpen het konvooi uiteindelijk zondagavond zijn eindbestemming in Kandahar bereiken. Geen van de gewonden is in levensgevaar. De incidenten hadden plaats ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Kamp Holland.