Federer breekt twee records in finale Wimbledon

Roger Federer strijdt sinds het wegvallen van de aan een knie geblesseerde Rafael Nadal vooral tegen de statistieken. De 27-jarige Zwitser schreef op het gras van Wimbledon zijn vijftiende grandslamtitel op zijn naam en verbrak daarmee het record van Pete Sampras. Federer deed dat in een sensationele eindstrijd tegen Andy Roddick die de geschiedenisboeken in gaat als de grandslamfinale met de meeste games ooit gespeeld. Federer was aan het begin van zijn loopbaan allerminst een echte killer. Bij zijn eerste zestien optredens op grandslamtoernooien kwam hij nooit verder dan de laatste acht. In 2003 brak hij de ban op Wimbledon met zijn eerste grote overwinning. Nu zes jaar later heeft Federer daar dus al veertien grandslamtitels aan toegevoegd.