Afghanistan: doden bij gevechten, hulpverleners ontvoerd

Kabul/Gardez. Twee Amerikaanse militairen en zeven Afghaanse politieagenten zijn zaterdag bij bomaanslagen gedood in het zuidoosten van Afghanistan, in de provincie Paktika. Donderdag begon het Amerikaanse leger een groot offensief tegen de Talibaan in de zuidelijke provincie Helmand. Daar kwamen zaterdag, bij een andere operatie, twee Britse soldaten om het leven. In Kandahar, een andere provincie in het zuiden van het land, werden zaterdag zeven Afghaanse militairen gedood. Ze reden met hun voertuig op een bermbom. Zaterdag hebben gewapende mannen in het oosten van Afghanistan ook zestien Afghanen ontvoerd die mijnen ruimen voor de Verenigde Naties. Twee Afghaanse medewerkers van de Nederlandse hulporganisatie HNI-TPO werden op dezelfde dag ontvoerd in de naburige provincie Khost. Vooralsnog heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de ontvoeringen opgeëist.