5 redenen om uit te gaan

Babastiki Theater Hier = ver genoeg
Babastiki Theater Hier = ver genoeg

1 museum

Dordrechts Museum op Straat

Dordrecht. Tot najaar 2010. www.dordrechtsmuseum.nl

Tijdens de verbouwing van het Dordrechts Museum zijn kunstwerken uit de collectie te zien op onverwachte plaatsen in de stad, vaak in de vorm van enorme blow-ups.

2 theater

Babastiki: Hier = ver genoeg

Utrecht: Cornelis Roobolstraat 4. Tijd: 20.30u. www.babastiki.nl

In een pand aan de Cornelis Roobolstraat, nog net gespaard door de sloophamer, word je uitgenodigd in de wereld van twee hardnekkige bewoners van de Geuzenwijk. Leo, een rare snuiter met een hart van goud, en Sam, een bangige rocker, zouden er niet aan moeten denken om hun veilige plek te verlaten, maar moeten er toch aan geloven.

3 straatkunst

Caramundo Street Art Expo

Rotterdam: binnenstad. Vanaf 6 juli, officiële opening op 1 augustus. www.caramundo.org

Op Rotterdamse muren en bouwwerken verrijzen vanaf vandaag kleurrijke kunstwerken van enorm formaat. Het zijn ‘works in progress’ van Braziliaanse graffitiartiesten.

4 muziek

Portugal. The Man

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 22.15u. Entree: 10 euro. www.paradiso.nl

De indierockers Portugal. The Man, uit Alaska klinken enerzijds als bands van nu, zoals MGMT, Yeasayer en Arcade Fire, en anderzijds als oudgedienden als Pearl Jam, The Beatles, Jimi Hendrix en Led Zeppelin. Eind juli verschijnt hun nieuwe album, getiteld The Satanic Satanist.

5 kinderworkshops rijksmuseum

Amsterdam: Rijksmuseum. Res: 020-6747182; www.rijksmuseum.nl

Bij de inloopworkshop Allemaal beestjes (t/m 23 aug, 29 en 30 aug, 2, 5 en 6 sept, 14.00-17.00u, 5-12 jr) maken kinderen zelf een stilleven met ‘levende’ beestjes erop. Verder is er de workshop Wat ben jij voor een portret? (t/m 23 aug, 29 en 30 aug, 5 en 6 sept, 11.00-13.00u, 6-12 jr): kinderen kijken naar portretten uit de 17de eeuw en gaan daarna zelf aan de slag.