5 redenen om tv te kijken

1 Tour

Tourjournaal

Ned. 3, 19.35-20.08u.

De NOS zendt dagelijks alle etappes van de Tour de France live uit op Nederland 1. Het Tourjournaal vat de Tour van de dag samen.

2 Boksen

Million Dollar Baby

Ned. 3, 20.10-22.30u.

Morgan Freeman (Oscar voor beste bijrol) is een ouwe bokser die de smoezelige boksschool van zijn vroegere trainer Frankie (Eastwood) schoonhoudt. Hij vertelt het verhaal van Maggie, een arme serveerster uit de Ozarks die de boksschool in Los Angeles binnenloopt. Maggie vraagt of Frankie haar trainer wil worden, maar Frankie traint geen meisjes. Maggie geeft niet op, Frankie gaat overstag als hij niemand anders meer te trainen heeft. De met Oscars bekroonde vertelling gaat, zoals vrijwel elke boksfilm, over hoop, doorzettingsvermogen en het wrede noodlot. Hillary Swank won een Oscar voor haar rol van Maggie, vastbesloten zich te ontworstelen aan haar white trash-milieu. Eastwoods sobere, uitgebeende aanpak leidt naar een zeer emotionele climax, waaraan veel Amerikaanse conservatieven aanstoot namen. (Clint Eastwood, 2004)

3 thriller

Swordfish

SBS 6, 20.30-22.35u.

John Travolta is een welbespraakte meesterschurk in deze gewelddadige high tech-thriller. Een film waarin een aan een helikopter bungelende autobus vol gijzelaars een New Yorks flatgebouw ramt, beleefde zijn Nederlandse bioscooppremière daags na 11 september 2001. Ook met Halle Berry. (Dominic Sena, 2001)

4 varken

Babe: Pig in the city

RTL 8, 20.30 - 22.10u.

In de tweede film over het varkentje Babe wordt de zonnige charme van het origineel ingeruild voor uitzinniger en platter vermaak. De buitengewone big komt terecht in een stad waar zowel de Eiffeltoren als het Vrijheidsbeeld de skyline bepaalt. (George Miller, 1998)

5 Jan Mulder

Belga Sport

Canvas, 22.05-23.00u.

In zijn drang om Europa te veroveren, wendt Anderlecht midden jaren zestig de blik richting het noorden van Nederland. Jan Mulder, de midvoor van de Winschoter Voetbal Vereniging, wordt al snel de favoriete voetballer van de Brusselse elite. Mulder paart kracht aan efficiëntie, maar maakt ook naam buiten de muren van het Astridpark. Mulder, een levenslange voetballer, wordt schrijver. Veertig jaar na zijn grote avontuur is duidelijk dat je Mulder wel uit Brussel kunt halen, maar Brussel niet uit Mulder.

De volledige programmagegevens zijn te vinden op pagina 23