Volgende week in NRC Handelsblad

Herman Koch Foto Maarten van Haaff herman koch vertelt over zijn boek Het Diner. Amsterdam, 17 maart 2009. foto Maarten van Haaff
Herman Koch Foto Maarten van Haaff herman koch vertelt over zijn boek Het Diner. Amsterdam, 17 maart 2009. foto Maarten van Haaff Haaff, Maarten van

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van Jos Engelen, de man die als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) geen kans voorbij zal laten gaan om de vaderlandse wetenschap aan te prijzen.

Dinsdag

Op de sportpagina deel twee in een serie over schrijvers en fietsen, ter gelegenheid van de Tour de France. Deze keer Maarten van Buuren, die vertelt over zijn passie voor de fiets.

Woensdag

Op de filmpagina: de Britse komiek Sacha Baron Cohen, bekend van Borat, speelt in Brüno een Oostenrijkse modejournalist.

Vrijdag

In de boekenbijlage spreekt Herman Koch over het succes van zijn roman Het diner en de controverses rondom zijn boek.

In het Cultureel Supplement een verhaal over Orenstad, een nieuwbouwwijk van Kopenhagen waar een oude architectendroom wordt gerealiseerd: Orenstad wordt de eerste lineaire stad ter wereld.

Zaterdag

In NRC Weekblad een interview met epidemioloog en neuropsycholoog Wiesje van der Flier (34), hoofd onderzoek bij het Alzheimercentrum VUmc. Ze heeft nieuwe, brutale theorieën over over de ziekte van Alzheimer.