selectie

Mannenfinale op het gras van Wimbledon. Net5, 14.00u. A weather vane stands above the tennis courts at the Wimbledon tennis championships, in London June 24, 2009. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN SPORT TENNIS) REUTERS

informatief

Panorama: Iran en het Westen. Eerste deel van een tweeluik over de betrekkingen tussen Iran en het Westen o.l.v. de VS, sinds de Islamitische Revolutie van ayatollah Khomeini en de stichting van de Islamitische Staat. Een aaneenschakelijking van diplomatieke rellen, quasi-oorlogsverklaringen en pogingen tot verzoening. Canvas, 20.10-21.00u.

Patrick: ramptoerist. Patrick Lodiers bezoekt landen die door toeristen gemeden worden. Vanavond Libanon, waar de rijke jeugd zich in buitensporige feesten stort om niet aan hun onzekere toekomst te hoeven denken. Terwijl jongeren in een Palestijns vluchtelingenkamp het moeten doen met een krakkemikkig tafelvoetbalspel en een Playstation uit het jaar nul. Ned.3, 21.55-22.35

Space Hackers. Documentaire over de Italiaanse broers Achille en Giovanni Battista Judica Cordiglia, fanatieke radioamateurs, die in de jaren 50 met zelf gebouwde apparatuur signalen uit de ruimte van zowel de Russen als de Amerikanen wisten op te vangen. Achteraf kan met hun gegevens een verrassend beeld van de race om de ruimte en de Koude Oorlog worden gereconstrueerd. Ned.3, 23.15-0.10u.

amusement

Top Gear. Nieuwe reeks. Waarin drie oudere jongens en een geheimzinnige coureur zich vermaken met automobielen. Vanavond gaan ze op zoek naar drie betaalbare auto’s. BBC2, 21.00-22.00u.

muziek

De beste zangers van Nederland. Zeven zangers, onder wie Gordon, Danny de Munk, Henk Westbroek en Thomas Berge, logeren een week in een villa op Ibiza en zingen daar elkaars repertoire. Ned.3, 20.20-21.10u.

MetMichiel naar... Eerste van drie reportages van 3FM-dj Michiel Veenstra over grote Europese muziekfestivals. Vanvond het festival van Glastonbury in Engeland. Met optredens van o.a. Bruce Springsteen, Lily Allen, The Ting Tings, Lady Gaga en Spinal Tap. Ned.3, 23.30-0.00u.

sport

Wielrennen: Tour de France. Live-verslag van de tweede etappe Monaco-Brignoles. Ned.1, 12.10-17.40u.

Andere Tijden Sport. Programma over vergeten gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Vanavond over alles wat misging tijdens de start van de Tour de France in Leiden in 1978. Aan het woord komen o.a. Joop Zoetemelk en Albert Bouvet, het enige nog levende lid van de Tourdirectie in 1978. Ned.1, 22.05-22.45u.