Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Lichaam bankier geïdentificeerd

Het lichaam van oud-ABN Amro-bankier Huib Boumeester is officieel geïdentificeerd. Dat heeft de Britse politie van het district Thames Valley gisteren bekend gemaakt. Het stoffelijk overschot is nu overgedragen aan een officiële Britse lijkschouwer die de doodsoorzaak moet vaststellen. Vermoed wordt dat Boumeester zelfmoord heeft gepleegd. De bankier die tot vorig jaar maart lid van de raad van bestuur van ABN Amro was, werd sinds twee weken vermist. Zijn levenloze lichaam werd vorige week in een bos nabij Windsor aangetroffen, even ten westen van zijn woonplaats Londen. Hij is 49 jaar oud geworden.