Koeler weer

In het noorden is de vakantie begonnen met een overgang van zonnige, warme zomerweer naar een wisselvalliger en koeler weerbeeld: het echte Hollandse zomerweer. Gedurende het weekend blijft het echter grotendeels droog. De bewolking hier en daar in het noorden trekt vanochtend vrij snel weg, waarna het ook daar, net als in de rest van het land, zonnig wordt.

Tijdens de ochtend ontstaan in het binnenland een paar stapelwolken, maar het is de hele dag droog. De wind waait uit zuidwest tot west, boven land veelal zwak, aan zee hooguit matig. Deze aanlandige wind voert iets koelere lucht aan, waardoor de temperatuur een paar graden lager uitkomt dan de afgelopen dagen.

Op de Wadden stijgt het kwik naar een graad of 21 en in het binnenland wordt het veelal 22 tot 26 graden. Ook vanavond en vannacht blijft het vrij helder. Uiteindelijk koelt het af naar 13 of 14 graden in het binnenland en naar 16 graden aan zee.

Morgen is er opnieuw flink wat ruimte voor de zon en de ochtend verloopt droog. In de middag ontstaan er stapelwolken en vooral in het zuiden van het land ontwikkelt zich lokaal ook een bui. Er staat niet veel wind uit zuidwestelijke richting en de temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust en naar maximaal 26 graden in het zuidoosten.

Na het weekend wordt het frisser en gaan er meer buien vallen.