klik@nrc.nl

‘Na het zondagse luiden van de Domklokken zitten de leden van het Utrechts Klokkenluiders Gilde voor een kop koffie op het terras aan de voet van de machtige Domtoren. De nieuwe ligfiets van gildevoorzitter Theo trekt aller aandacht. Het gestroomlijnde witte karretje is beplakt met Europese landen, die op schaal en in heldere kleuren zijn weergegeven. Grenzen en kustlijnen, ook van kleinere eilanden, zijn minutieus uitgeknipt. Een witte kater met zwarte staart toont ook zijn belangstelling. Behoedzaam loopt hij een aantal malen rond het Europese gevaarte. Dan steekt hij zijn staart omhoog, sproeit en voegt zo Europa aan zijn territorium toe. De luiders lachen, ik knip. Mij lijkt de wijze witte kater verstandiger dan de Nederlandse kiezer.’ Tommie HendriksUtrecht Hendriks, Tommie

Dit is een rubriek voor foto’s van lezers. We plaatsen: ‘foto’s met een mening’ – nadrukkelijke of subtiele beelden over wat u opvalt op straat, op uw werk, of thuis. En op vakantie, uiteraard – mits verrassender dan de gemiddelde vakantiekiek.

Mail de foto (ca. 1 MB, formaat .jpg) met toelichtende tekst naar weekblad@nrc.nl