Kamagurka accidentisme in stereo Is dit uw portret?

Kamagurka accidentisme in stereo Is dit uw portret? Kamagurka heeft een nieuwe serie hem onbekende Nederlanders geschilderd, in opdracht van de gemeente Amstelveen. In augustus zullen de portretten op enorme affiches daar langs de weg komen te hangen, onder het viaduct van de A9. En vlak bij het Cobra Museum. De schilderijen zijn daar ook te zien. In de aanloop naar deze exposities, toont de Achterpagina de komende weken steeds twee van deze ‘accidentisme’ portretten. Kamgurka noemt de door hem bedachte kunststroming zo, omdat hij per ongeluk iemand precies gelijkend weet te schilderen – hoewel hij de geportretteerde niet kent. Wie zichzelf of iemand anders in het schilderij herkent kan een foto met gegevens opsturen aan achterpagina@nrc.nl. We geven de inzendingen door aan de organisator, Han van der Wel van de gemeente Amstelveen. Hij heeft het idee van kunst in twaalf reclameborden aan de Karel Keizerweg bedacht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat aan het eind van de expositie zoveel mogelijk mensen die lijken op de portretten, samenkomen bij de schilderijen. Kamagurka is erg opgetogen over dit project. ,,Ik ga deze schilderijen ook in Duitsland en België langs de weg zetten. Zo hopen we allemaal Nederlanders, Duitsers en Belgen die op elkaar lijken samen te brengen.” Hoe Kamagurka werkt aan deze accidentisme portretten voor Amstelveen is te zien op www.nrc.tv Kamagurka accidentisme in stereo Zeebroek, Luc

Kamagurka heeft een nieuwe serie hem onbekende Nederlanders geschilderd, in opdracht van de gemeente Amstelveen. In augustus zullen de portretten op enorme affiches daar langs de weg komen te hangen, onder het viaduct van de A9. En vlak bij het Cobra Museum. De schilderijen zijn daar ook te zien. In de aanloop naar deze exposities, toont de Achterpagina de komende weken steeds twee van deze ‘accidentisme’ portretten. Kamgurka noemt de door hem bedachte kunststroming zo, omdat hij per ongeluk iemand precies gelijkend weet te schilderen – hoewel hij de geportretteerde niet kent. Wie zichzelf of iemand anders in het schilderij herkent kan een foto met gegevens opsturen aan achterpagina@nrc.nl. We geven de inzendingen door aan de organisator, Han van der Wel van de gemeente Amstelveen. Hij heeft het idee van kunst in twaalf reclameborden aan de Karel Keizerweg bedacht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat aan het eind van de expositie zoveel mogelijk mensen die lijken op de portretten, samenkomen bij de schilderijen. Kamagurka is erg opgetogen over dit project. ,,Ik ga deze schilderijen ook in Duitsland en België langs de weg zetten. Zo hopen we allemaal Nederlanders, Duitsers en Belgen die op elkaar lijken samen te brengen.” Hoe Kamagurka werkt aan deze accidentisme portretten voor Amstelveen is te zien op www.nrc.tv