ijs van Janneke aardbeien met spikkeltjes

Schreef ik vorige week dat mijn zonen (9 en 5 jaar) de knetterijsjes van Albert Heijn niet konden waarderen? Willem (8) was het daar niet mee eens, zo mailde hij me. Smaken verschillen, vanzelfsprekend. Maar heus, Willem: aardbeienijs in een vrolijk gekleurd jasje kan veel lekkerder. Benieuwd wat je van deze vindt:

Voor 8 ijsjes: 250 gram aardbeien, 250 gram volle yoghurt, 2-3 eetlepels suiker, 1 reep witte chocolade, bontgekleurd musketzaad.

Doe de aardbeien in een mengbeker met de yoghurt en suiker. Pureer met staafmixer tot een gladde, roze vla. Verdeel over 8 vormpjes, steek in elk ijsje een stokje en vries minstens 3 tot 4 uur in. Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een kom en hang deze boven een pan met kokend water. Haal de ijsjes uit de vormpjes. Doop ze eerst in de gesmolten chocolade en daarna in het musketzaad.