film

Monsters, Inc. (Peter Docter e.a., 2001, VS). Warmbloedige computeranimatiefilm van Pixar over uiteenlopende monsters die angstkreten van kinderen verzamelen bij wijze van energievoorziening. Ontwapenend meisje zorgt voor ontregeling. Stemmen van o.a. John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi. SBS6, 19.55-21.40u.

Vera Drake (Mike Leigh, 2004, Engeland). De regisseur van o.m. Secrets and Lies maakte een film die zich afspeelt in een Londense arbeidersbuurt in 1950 en filmt de dingen weer op zo’n manier dat ze allemaal van belang zijn. Vera Drake (Imelda Staunton) doet het huishouden voor de rijken, bezoekt elke dag haar zieke moeder, zorgt voor haar gezin en zonder dat iemand het weet helpt ze af en toe een ongetrouwd meisje of een vrouw die al te veel kinderen heeft. Ned.2, 22.40-0.45u.

2046 (Wong Kar Wai, 2004, Canada/Frankrijk/Duitsland/Hongkong). Vervolg op In the Mood for Love is een reidans, waarin de ene na de andere betoverende vrouw het leven van een schrijver betreedt. We zien de belangrijkste Aziatische actrices van dit moment passeren. De film is op z’n minst een grandioze mislukking. Ned.2, 0.45-2.50u.