Dood Jackson wordt onderzocht door drugspolitie

De omstandigheden rondom de dood van Michael Jackson zijn nog steeds omstreden. Inmiddels heeft de Amerikaanse politie de hulp van de federale drugsbestrijdingsdienst DEA ingeroepen om de dood van de popster te onderzoeken. De drugspolitie moet achterhalen of Jackson verslaafd was aan voorgeschreven medicijnen, pijnstillers en antidepressiva. In een recent interview met de televisiezender NBC zei Germaine Jackson, de broer van de overleden zanger, dat hij `pijnlijk getroffen` zal zijn als uit de uitkomst van het onderzoek blijkt dat zijn broer verslaafd was. Germaine zei dat zijn broer in de jaren tachtig voorgeschreven medicatie gebruikte nadat hij gewond was geraakt tijdens het maken van een reclamefilmpje. Hij beweerde niets af te weten van recent gebruik. Een agent van de DEA zei dat zal worden onderzocht hoe de popster aan zijn medicatie kwam en of er sprake was van medicijnhandel. Eerder deze week weersprak de advocaat van Conrad Murray, de persoonlijke dokter van Jackson, berichten dat Murray medicijnen aan Jackson heeft gegeven die aan diens dood hebben bijgedragen. Vanwege twijfels over de rol van Murray heeft de familie Jackson een eigen autopsie op het lichaam van Jackson laten uitvoeren.