Citaten deze week

Nederland, 4 dec 2006. Ed Nijpels, voorzitter Commissaris van de Koningin in Friesland Als jong Kamerlid was Ed Nijpels (1950) woordvoerder voor justitie. Na in 1982 Hans Wiegel als fractievoorzitter opgevolgd te hebben, behaalde hij een uitstekend verkiezingsresultaat, hetgeen resulteerde in de vorming van het kabinet-Lubbers/Van Aardenne. In het tweede kabinet-Lubbers werd hij minister van VROM waar hij veel waardering kreeg voor zijn milieubeleid. Nadien bleef hij bestuurlijk actief onder meer als burgemeester van Breda. Op dit moment is hij Commissaris van de Koningin in de provincie "Frysl‰n". Trefwoorden: Commissarissen, Overheid, Overheidsdiensten, Parlementari‘rs, Politici, Politiek, Provincies, VVD. COPYRIGHT Chris Pennarts.
Nederland, 4 dec 2006. Ed Nijpels, voorzitter Commissaris van de Koningin in Friesland Als jong Kamerlid was Ed Nijpels (1950) woordvoerder voor justitie. Na in 1982 Hans Wiegel als fractievoorzitter opgevolgd te hebben, behaalde hij een uitstekend verkiezingsresultaat, hetgeen resulteerde in de vorming van het kabinet-Lubbers/Van Aardenne. In het tweede kabinet-Lubbers werd hij minister van VROM waar hij veel waardering kreeg voor zijn milieubeleid. Nadien bleef hij bestuurlijk actief onder meer als burgemeester van Breda. Op dit moment is hij Commissaris van de Koningin in de provincie "Frysl‰n". Trefwoorden: Commissarissen, Overheid, Overheidsdiensten, Parlementari‘rs, Politici, Politiek, Provincies, VVD. COPYRIGHT Chris Pennarts. Pennarts, Chris

„Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar De Wereld Draait Door, maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie.”

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk over De Zomer Draait Door, de zomerversie van De Wereld Draait Door, VARAgids 27/28.

„Nu ja, als de CIA mensen wil doden en dat toe wil schrijven aan politieke factoren, dan is de keuze voor een vrouw een goede, want de dood van een vrouw roept meer medelijden op.”

De Iraanse ambassadeur in Mexico Mohammad Hassan Ghadiri denkt dat de CIA achter de dood van het Iraanse meisje Neda zit, cnn.com, 28 juni.

„Het is ongenuanceerde taal van Plasterk. De minister mag zich in zijn handen knijpen met een omroep als de TROS, die al 45 jaar lang loyaal is aan het publieke bestel en het afgelopen jaar 8 miljoen euro aan eigen reserves in de programmering heeft gestoken. Dat is het meest van alle omroepen.”

Voorzitter van de raad van toezicht van de TROS Ed Nijpels nadat minister Plasterk (Cultuur, PvdA) dreigde met intrekking van de uitzendlicentie i.v.m. schending van de Mediawet, telegraaf.nl, 30 juni.

„Hoewel we geen getuigen zullen zijn van zijn volgende rechtszaak, de zaak voor het hemelse gerecht, is het niet moeilijk ons voor te stellen wat zijn straf zal zijn.”

Dr. Ron Wolfson van de American Jewish University over Bernard Madoff, die deze week wegens fraude een celstraf van 150 jaar opgelegd heeft gekregen, jta.org, 30 juni.

„We drinken nu meer dan in de jaren negentig, hoewel dat moeilijke tijden waren.”

De Russische president Dmitri Medvedev wil aandacht voor de preventie van alcoholverslaving, itar-tass.com, 30 juni.

„We hebben iets te bieden, we nemen verantwoordelijkheid, dat gaat met vallen en opstaan, maar we laten iets zien.”

PvdA-leider Wouter Bos ziet een opbeurende boodschap in de interne kritiek op de PvdA-campagne voor de Europese verkiezingen, bosblog, 2 juli.