Opinie

    • Youp

Bijbels lijk

Michael Jackson is dood en eerlijk gezegd vind ik het wel gezellig. Het is een lijk dat leeft. En hoe? De hele dag is er gedoe over de overleden popster. Het ene bericht rolt over het andere.

Hij zou barstensvol met pillen hebben gezeten, woog nog maar vijftig kilo, is poreus van de vele prikken, zijn neus lag op zijn nachtkastje, hij was kaal en droeg een pruik, hij had Propofol in huis, dat is een medicijn waarmee je met een druppel een kudde olifanten een jaar in coma kunt houden, zijn ribben zijn bij de reanimatie gebroken, het telefoongesprek tussen zijn medewerker en de ambulancedienst kun je terugluisteren, verder zou de dokter schuldig zijn aan zijn dood, de dokter ontkent uiteraard alles, de auto van de dokter is weggesleept, de dokter is ook een rare knakker die al zijn patiënten in de steek liet voor dit beroemde geval, de autopsie is nog eens overgedaan, de kinderen van MJ dachten dat hij een grapje uithaalde toen hij dood in bed lag, zijn chimpansee Bubbles is totaal van slag, hij zou worden opgebaard in Neverland, hij wordt niet opgebaard in Neverland, hij krijgt een glazen kist net als Sneeuwwitje, hij krijgt geen glazen kist net als Sneeuwwitje, iedere tien seconden wordt er bij www.bol.com een cd van de King of Pop besteld, zijn kinderen gaan naar zijn moeder, de kinderen zou hij overigens niet zelf verwekt hebben, de moeder van de kinderen eist haar kroost op, zijn schuld is meer dan een half miljard omdat Harry Borghouts zijn beleggingen verzorgde, de bejaarden van Abba zouden zijn gevraagd om hem te vervangen bij de concerten, de bejaarden ontkennen en weten van niks, zijn lijk zou geplastificeerd worden, er zijn repetitiebeelden opgedoken, overal worden radeloze fans gefilmd, bij de herdenking in Los Angeles worden 750.000 mensen verwacht, terwijl er maar plek is voor 11.000, hij wilde vlak voor zijn dood een achtling adopteren en zo gaat het maar door.

Het heeft wel wat zo’n buitenproportioneel beroemde dooie. Ik vind het in deze komkommertijd meer dan gezellig. Je gaat het internet op en je leest sowieso een nieuwtje.

Vraag blijft of de lieverd ooit geleefd heeft. In zijn luier werd hij al met geweld het podium op geramd en vanaf zijn vierde kon hij niet meer normaal over straat.
Dat noem ik geen leven. En van dat vele binnenzitten ga je er ook niet echt gezond uitzien.

Moet vaak denken aan die kinderen, die dan wel niet met hem in één bed hebben gelegen, maar wel in dezelfde kamer. Het geheel lijkt me redelijk traumatisch voor een kleuter.
Maar hij is dood en hij is op dit moment het speeltje van de media.

Hoewel? Is hij echt dood? Er gaan ook alweer stemmen op dat hij nog gewoon leeft.

Dat het een publiciteitsstunt van de platenmaatschappij is. Dat hij op een gegeven moment uit zijn kistje springt en gepassioneerd begint te moonwalken.

Er schijnen bewijsfilmpjes op het internet te staan waarop je duidelijk kunt zien dat hij niet dood is. Ik heb de beelden nog niet gevonden, maar dat komt vooral omdat ik er nog niet naar gezocht heb.
Of ik het geloof? Nee.

Hoewel? Van een man, die tijdens zijn leven zijn chimpansee een eigen limousine met chauffeur gaf en de aap in haute couture hulde, kan je veel verwachten. Dus zoiets ook.
Wanneer de begrafenis is? Geen idee. Wat mij betreft in september. Hou het lijk nog maar lekker levend en laten we elke dag wat anders verzinnen.
Van mijn part horen we morgen dat hij al tien jaar dood was en dat een dubbelganger daarom dat rare doekje voor zijn mond had.

Hoe ik de ideale begrafenis zie?
Een kopie van het graf van Jezus bouwen op Neverland, de goede man daarin bijzetten, na twee dagen is het graf leeg, veertig dagen later ziet men hem naar de hemel gaan. Als Peter Pan. Hij zwaait en huilt naar ons allen.

    • Youp