Vrolijk zomerjurkje

„Deze jurk is goedkoop en zo ziet ie er ook uit”, zegt stylist Aynouk Tan. „De print en het model zijn weliswaar terug te vinden op de catwalk, maar daar zwiert de stof frivool op de wind. Deze jurk is een slap aftreksel.” Toch is dit ding wat veel Nederlandse vrouwen aantrekken deze zomer. De jurk is H&M’s topstuk van dit moment. Hoeveel er precies over de toonbank zijn gegaan, is niet duidelijk.

„Voor een goede zomerjurk ben je beter af bij Zara”, zegt Aynouk Tan. „Wie meer wil uitgeven kan bij Roberto Cavalli kijken, bijvoorbeeld via Azurro Due in Amsterdam. Hij heeft de zwoele, ravissante zomerjurk eigenlijk uitgevonden. Met een stel paalhakken eronder flaneer je als een pauwtje over het trottoir.”

Alma Mathijsen

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ bekijkt Alma Mathijsen met een stylist de meest verkochte kledingstukken van verschillende winkels.

    • Alma Mathijsen