Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Boeken

vertwittering van de klassiekers

De New Yorkse afdeling van uitgeverij Penguin heeft een boek in voorbereiding waarin de klassiekers van de wereldliteratuur door de Twitter-mangel zullen worden gehaald. Twitterature, zo luidt de woordspelige titel van de bundel. De auteurs ondernemen daarin een poging om werken van Dante, Shakespeare, Stendhal, Joyce en zelfs J.K. Rowling te vatten in maximum 20 tweets: 20 zinnetjes van hooguit 140 lettertekens.

Twitterature is het geesteskind van twee 19-jarige eerstejaarsstudenten van de Universiteit van Chicago. Meer hierover op: nrcboeken.nl.