Thomas Dekker denkt aan juridische actie tegen wielerunie UCI

Rotterdam. Thomas Dekker overweegt juridische stappen tegen de internationale wielerunie UCI. Dat meldde zijn advocaat Hans van Oijen gisteren nadat bekend was geworden dat bij de renner sporen zijn gevonden van epo. Dekker zet vraagtekens bij de procedure die de UCI heeft gevolgd. In een urinestaal uit 2007 werd een variant van epo gevonden waarvan het gebruik destijds niet kon worden bewezen. De UCI stelt dat de stalen uit 2007 opnieuw zijn getest omdat Dekker afwijkende bloedwaarden zou vertonen in zijn biologisch paspoort. Van Oijen bestrijdt dat sprake is geweest van een nieuwe test. ”Een schriftelijke bevestiging van de UCI lijkt te duiden op de conclusie dat geen sprake is van een nieuw onderzoek met nieuwe methodes van de betreffende urinestaal, maar dat getoetst is aan de nieuwe criteria die op 31 mei 2009 zijn ingegaan.”